Voorkom no-shows

No-shows kosten tijd, geld, omzet en frustratie. En dat wil je niet.
Met onze online agenda voorkom je no-shows. En dat wil je.

No-shows

Elke saloneigenaar die we spreken kent het fenomeen no-shows. Op ons jaarlijkse Beauty Marketing XL event wordt er ook geregeld aandacht aan besteed door de gastsprekers, wat betekent dat het één van de grootste frustraties is van elke ondernemer in deze branche. Maar we willen je frustratie niet vergroten, we willen je er vanaf helpen. Of dat 100 % lukt, is maar de vraag, maar we gaan er in elk geval voor zorgen dat de kans een stuk kleiner wordt. Let’s go!

Bevestigingsmail

Je zult het vast wel een keertje te horen hebben gekregen: ‘Oeps, helemaal vergeten!’. Het vergeten van een afspraak is de meest voorkomende reden van een no-show en daar gaan we wat aan doen. Wanneer een klant online een afspraak bij je maakt, of jij deze zelf inplant voor je klant, dan ontvangt de klant automatisch een bevestigingsmail.

Wij hebben een standaardmail voor je klaargezet, maar jij kunt de inhoud aanpassen zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld je eigen voorwaarden toevoegen waarin je aangeeft hoe je omgaat met te laat of helemaal niet afmelden voor een afspraak.

Met de bevestigingsmail neemt de kans af dat een klant de afspraak vergeet en door je voorwaarden te benoemen leert je klant welke regels jij hanteert.

Herinneringsmail

Je klant ontvangt 24 uur van tevoren (langer of korter mag ook) een herinneringsmail. Ook deze mail hebben we al voor je klaargezet en is natuurlijk aanpasbaar naar je eigen stijl en voorwaarden.

Vooral de automatische herinnering zorgt ervoor dat klanten de afspraak in je salon niet vergeten. Soms boeken klanten een afspraak ver in de toekomst, het kan dan zijn dat ze tegen de tijd dat het zover is, er niet meer aan denken. De automatische herinneringsmail is daarom een goede reminder die no-shows voorkomt.

Mails in de spam

Veel salons klagen erover dat hun mails bij klanten in de spam terecht komen. Onze herinneringsmails, bevestigingsmails en facturen voor je klanten worden verzonden vanaf een goede server. Hierdoor krijgen wij eigenlijk nooit van onze klanten te horen dat de mails in de spam van hun klanten terechtkomen. Want als je kiest voor een pakket waarbij je mails in de spam terechtkomen, dan heb je er eigenlijk niks aan.

Whatsapp

Door onze WhatsApp integratie kun je direct vanuit je online agenda appen met je klant. Dit kan vanuit je klantenbestand, vanuit een afspraak in je online agenda, maar ook bijvoorbeeld op je dashboard. Op je dashboard staan namelijk je eerstvolgende afspraken voor vandaag en morgen. Je kunt er dus voor kiezen om ’s ochtend al je klanten nog even een Whatsappje te sturen ter herinnering aan de afspraak van vandaag. Of juist ’s avonds nadat je klaar bent met werken al je klanten van morgen nog even Whatsappen als reminder voor de afspraak van morgen.

WhatsAppberichten worden nog beter gelezen dan e-mails waardoor je no-shows drastisch verminderen.

Online betalen

Het is ook mogelijk om in onze boekingswidget in te stellen dat er bij het online boeken direct (gedeeltelijk) betaald moet worden. Dit kun je instellen voor iedereen, nieuwe klanten of per klant afzonderlijk. Heb je een ‘lastige’ klant waarbij betalen, of op komen dagen een probleem is? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze klant alleen in te plannen wanneer diegene vooraf betaalt. Op deze manier zijn no-shows ineens veel minder risicovol, want de betaling heb je toch al binnen.

Voorkomen no-shows online agenda
Online betalen agenda

Huidstudio Beautiful People

Het is eenvoudig om afspraken te maken, annuleren, verplaatsen of verslepen. Na een afspraak denkt de agenda mee met het geven van opties die gebruikelijk zijn.

No-shows online agenda

Schoonheidssalon Moai

Ik heb mijn website met online agenda ondergebracht bij PlazaXL. Door deze koppeling hoef ik nooit meer dubbele prijslijsten bij te houden! Zowel de agenda als de website is eenvoudig te beheren en als ik er niet uitkom dan kan ik altijd bellen, mailen of appen!

Herinneringsmail online agenda

Huidpraktijk Mel

Super tevreden met alle goede service. Ik kreeg super snel een mooie opzet voor mijn website met online agenda en daarna zijn met alle geduld mijn aanpassingen gedaan en al mijn vragen beantwoord.