Ruimtes en apparaten

 

 

Het kan voorkomen dat je meer medewerkers hebt dan behandelruimtes, of dat je voor een bepaalde dienst specifieke apparatuur nodig hebt, terwijl er maar één beschikbaar is. De functie Ruimtes en apparaten biedt hier een oplossing voor!

Hoe werken de ruimtes en apparaten?

Stel dat je 2 medewerkers in dienst hebt, Laura en Kim. Zij voeren verschillende diensten uit in je salon, waaronder laserbehandelingen. Laura en Kim hebben een verschillend rooster, maar op donderdag werken ze allebei. Je hebt genoeg ruimtes waarin ze beide kunnen werken, maar je hebt maar één laserapparaat. Ze kunnen op de donderdag dus tegelijk klanten ontvangen, maar de laserbehandeling kan maar één medewerker tegelijk uitvoeren.

Hoe zou het gaan zonder ruimtes en apparaten?

Als je geen gebruik zou maken van deze functie, terwijl bovenstaande situatie wel voor jou van toepassing zou zijn, dan zou je hier problemen mee kunnen krijgen. Een klant die online een boeking zou maken, kiest voor de laserbehandeling en vervolgens checkt je online agenda of er plek is voor deze klant. Als Laura al een laserbehandeling geeft, zal zij natuurlijk niet beschikbaar zijn, maar omdat Kim nog geen afspraak heeft staan en zij ook laserbehandelingen uitvoert, zal de agenda haar als optie tonen. Wanneer de klant nu een boeking maakt, heb je twee klanten op hetzelfde tijdstip, met maar één laserapparaat.

Ruimtes en apparaten zorgen voor rust

Misschien hield je dit voorheen zelf altijd scherp in de gaten, maar vanaf nu hoeft dat niet meer. Je stelt namelijk eenmalig in hoe de ruimtes en apparaten in jouw salon gebruikt mogen worden en daarna hoef je er nooit meer naar te kijken.

Hoe stel je ruimtes en apparaten in?

Je kunt op elk moment een ruimte en/of apparaat toevoegen aan je account. Je gaat hiervoor naar ‘beheer’ en vervolgens kies je voor ‘ruimtes en apparaten’.

Nu kies je ervoor om een ruimte of apparaat toe te voegen door op de knop te klikken. Je geeft de ruimte of apparaat een naam en gaat akkoord met de prijs. Vervolgens vink je de behandelingen aan die van toepassing zijn op deze ruimte of apparaat. Nu stel je een rooster in en dan ben je klaar.

Dat klinkt heel simpel en eigenlijk is dat het ook. Maar mocht het niet lukken dan zitten we natuurlijk klaar om het samen in te stellen!