Online afrekenen

Laat je klanten het volledige bedrag of een gedeelte ervan, alvast vooraf betalen bij het maken van een online afspraak.

Afrekenen van een online afspraak

Steeds meer salons kiezen ervoor om hun afspraken bij het boeken alvast te laten afrekenen. Met onze online agenda kun je ervoor kiezen om deze functie te gebruiken. Dit heeft de volgende voordelen: 

Vermindert no-shows

Salons die kampen met no-shows zijn sneller geneigd te kiezen voor het online laten betalen van afspraken. Doordat de klant al betaald heeft, zal deze ook minder snel afzeggen of niet op komen dagen zonder iets te laten horen.

Nieuwe klanten

Je kunt er ook voor kiezen om alleen nieuwe klanten te laten betalen bij het maken van een online afspraak. Hierdoor kunnen je vaste klanten gewoon boeken op de manier die ze gewend zijn. Van hen weet je dat ze op komen dagen en dat ze hun facturen gewoon betalen. Maar nieuwe klanten moet je eerst nog leren kennen.

Bepaalde klanten laten betalen

Helaas heeft elke saloneigenaar wel ervaring met lastige klanten. Klanten die bijvoorbeeld (meermaals) niet op komen dagen of laks zijn met betalen. Per klant kun je instellen of diegene eerst moet betalen bij het maken van een online afspraak. Op deze manier helpt de online agenda je om te gaan met lastige klanten, voorkom je no-shows en heb je eerder je geld binnen.

Per behandeling in te stellen

Je kunt ervoor kiezen om een bepaald percentage af te rekenen wat klanten vooraf moeten betalen. Dit percentage kan ingesteld worden van 1 tot en met 100. Daarnaast kun je ook nog instellen bij welke behandelingen je dit wel wilt en bij welke niet. Het kan namelijk zijn dat je voor de ‘duurdere’ of ‘langere’ behandelingen graag vooraf een betaling wilt zien, terwijl je dit bij andere behandelingen niet nodig vindt. Je stelt het helemaal in zoals jij wilt.

Rapporten

De online agenda geeft je een overzicht van alle orders die online zijn betaald, met de mogelijkheid om een bedrag terug te storten, mocht dat nodig zijn.

Factuur

Wanneer je klant online boekt en (gedeeltelijk) afgerekend heeft, dan wordt dit automatisch verwerkt op de factuur van deze klant. Wanneer de klant vervolgens in je salon komt en jij met diegene wilt afrekenen dan zie je welk percentage er is betaald en wat er nog open staat.

Online afrekenen agenda
Afrekenen van een online afspraak agenda

Huidstudio Beautiful People

Het is eenvoudig om afspraken te maken, annuleren, verplaatsen of verslepen. Na een afspraak denkt de agenda mee met het geven van opties die gebruikelijk zijn.

Factuur online agenda

Schoonheidssalon Moai

Ik heb mijn website met online agenda ondergebracht bij PlazaXL. Door deze koppeling hoef ik nooit meer dubbele prijslijsten bij te houden! Zowel de agenda als de website is eenvoudig te beheren en als ik er niet uitkom dan kan ik altijd bellen, mailen of appen!

Vermindert no-shows online agenda

Huidpraktijk Mel

Super tevreden met alle goede service. Ik kreeg super snel een mooie opzet voor mijn website met online agenda en daarna zijn met alle geduld mijn aanpassingen gedaan en al mijn vragen beantwoord.